fbpx
040 484 2737

Asunto-osakkeen kauppa

Asuntokauppa

Harkitsetko asunnon ostoa taloyhtiöstä? Mitä se tarkoittaa ja miksi se on erittäin suosittu asumismuoto Suomessa? Ohessa muutamia pääpointteja asunto-osakkeen kauppaan ja asumiseen liittyen.

Asunto-osake on irtainta omaisuutta

Ostat irtainta omaisuutta, eli osakkeet, jotka oikeuttavat tietyn asunnon hallintaan. Tutustu yhdessä välittäjän kanssa asuntoesitteeseen, josta selviää kaikki olennaiset tiedot. Halutessasi voit pyytää välittäjää antamaan nähtäville muitakin asiakirjoja, kuten isännöitsijäntodistuksen liitteineen.

Taloyhtiön asioista päätetään yhtiökokouksissa, joissa pääsee halutessaan vaikuttamaan ja päättämään yhtiön asioista.

Huoletonta asumista

Taloyhtiön vastuulla ovat perusjärjestelmät & rakenteet, esim. ilmanvaihto ja hanat. Useimmiten yhteisten alueiden huollosta vastaa huoltoyhtiö, jolta taloyhtiö ostaa kunnossapitopalvelut, mm. lumityöt.

Asumiskustannukset

Kuukausittaiset asumiskustannukset muodostuvat mm. hoitovastikkeesta ja mahdollisesta rahoitusvastikkeesta.
– Hoitovastikkeella katetaan taloyhtiön kulut (lämmitys, jätehuolto jne).
– Mahdollista asuntoon kohdistuvaa velkaosuutta lyhennetään rahoitusvastikkeella. Velkaosuutta on voinut syntyä erilaisista kunnossapitotöistä, esim. putkiremontista. Mikäli asunnosta maksetaan velaton kauppahinta, ei rahoitusvastikketta ole.

Taloyhtiö

Taloyhtiöillä on usein asumismukavuutta lisääviä etuja tai yhteisiä tiloja, esimerkiksi nettiyhteys, pyörävarasto, sauna, lasten leikkipaikka, grillikatos tai kuntosali. Tutustu asuinalueeseen ja Lähiympäristöön. Pohdi, että täyttyykö sinun tarpeesi ja toiveesi esim. palveluiden ja ulkoilumahdollisuuksien suhteen.

Miten asunto-osakkeen kauppa eroaa omakotitalon kaupasta? Lue myös artikkelimme omakotitalon kaupasta.

 

Blogi

Omakotitalon kauppa

Omakotitalon kauppa

Omakotitalot ovat yleensä kiinteistöjä, mutta omakotitalo voi olla myös yhtiömuotoinen erillistalo tai talo, joka sijaitsee vuokratontilla. Tässä käsittelemme omakotitalon kauppaa kiinteistömuotoisena. Kiinteistö tarkoittaa maapohjaa sekä sillä sijaitsevia...

read more
Sisustustrendit 2022

Sisustustrendit 2022

Viime vuoden aikana monella meistä suhtautuminen asumiseen ja kotiin on muuttunut. Tämä tarkoittaa, että monet haluavat panostaa kotiinsa enemmän kuin aiemmin ja osa muutoksista on myös pakonsanelemia, kuten ergonominen etätyöpiste. Yhtäkaikki, koti on kuitenkin...

read more